Lietuvos Stačiatikių šventovėse itin meldžiamasi už persekiojamą Ukrainos Stačiatikių Bažnyčią


Lietuvos Stačiatikių Bažnyčia ypatingai melsis už Kijevo - Pečerų lauros brolius, Kijevo dvasinių mokyklų dėstytojus ir studentus bei visą dabar persekiojamą Ukrainos Stačiatikių Bažnyčią.

Vilniaus ir Lietuvos metropolito Inokentijaus palaiminimu, nuo balandžio 5 d., kiekvienoje Lietuvos Stačiatikių Bažnyčios šventovėje, per pamaldas po Jo Šventenybės Kijevo ir visos Ukrainos metropolito Onufrijaus, su Jo visa Dievo globojama kaimene, paminėjimo bus minimas ir Kijevo - Pečerų lauros vietininkas, metropolitas Pavelas su vienuolyno broliais ir visa kanonine Ukrainos Stačiatikių Bažnyčia.

Kaip pažymėjo metropolitas Inokentijus, Kijevo - Pečerų laura yra labai svarbi visam stačiatikių pasauliui.

„Šiandien vyksta tai, kas nesuvokiama – iš šventojo vienuolyno išvaromi vienuoliai, kurie tris dešimtmečius atstatinėjo ją iš griuvėsių. Mūsų krikščioniška pareiga yra dar stipriau melstis už persekiojamą Ukrainos Stačiatikių Bažnyčią“, – sakė metropolitas Inokentijus.

Pasak jo, prasidėjus karui pabėgėliai iš Ukrainos Stačiatikių Bažnyčios parapijų prisijungė prie daugelio Lietuvos Stačiatikių Bažnyčios parapijų.

„Tai geri krikščionys bei savo tėvynės, už kurią mes meldžiamės drauge, patriotai“, – pabrėžė metropolitas Inokentijus.

Balandžio pradžioje viena seniausių stačiatikių cerkvių Lietuvoje - Vilniaus Šv. kankinės Paraskevės (Piatnitcos) šventovė priėmė ukrainiečių pabėgėlius. Vilniaus ir Lietuvos metropolito Inokentijaus palaiminimu čia įsikūrė Ukrainos stačiatikių bendruomenė, kurios sielovada rūpinasi kunigas iš Ukrainos Stačiatikių Bažnyčios, paskui savo šeimą į Lietuvą atvykęs iš Ukrainos.

Lietuvos Stačiatikių Bažnyčios šventovėse nuo 2018 metų meldžiamasi už Jo Šventenybę Kijevo ir visos Ukrainos metropolitą Onufrijų, su Jo visa Dievo globojama kaimene.