Protodiakonui Viktorui Miniotui iki gyvenimo pabaigos uždrausta tarnauti

 

Vilniaus ir Lietuvos metropolitas Inokentijus savo Dekretu visam gyvenimui suspendavo, t. y. uždraudė tarnauti neetatiniam protodiakonui Viktorui Miniotui už diakono priesaikos sulaužymą ir kitus padarytus bažnytinius kanoninius nusikaltimus. 

Nors dabar suspenduotas protodiakonas Viktoras Miniotas iš pat pradžių prisijungė prie buvusių Lietuvos Stačiatikių arkivyskupijos klero narių, atsiskyrusių nuo Motinos Bažnyčios ir aktyviai dalyvavo Jos diskreditavimo kampanijoje, iki šiol jam nebuvo taikyta jokių nuobaudų.

Kadangi tikėtosios neetatinio klero nario atgailos nebuvo, nes užuot atgailavęs, jis, kaip žinome iš gautos patikimos, patikslintos informacijos, neteisėtai perėjo į kitą bažnytinę jurisdikciją ir tarnauja kartu su asmenimis, pašalintais iš kunigų, metropolitas Inokentijus, protodiakonui Viktorui Miniotui iki jo gyvenimo pabaigos uždraudė tarnauti už veiksmus, kurie neatitinka kanonų; už bažnytinės disciplinos pažeidimus, už 11 ir 25 Šventųjų Apaštalų taisyklių, I Visuotinio Bažnyčios Susirinkimo 16 taisyklės ir Ⅴ-Ⅵ Trulos Susirinkime priimtos 34 taisyklės pažeidimus, uždraudė jam tarnauti.