Tūkstančiai tikinčiųjų stačiatikių dalyvavo didžiulėje religinėje procesijoje už Bažnyčios vienybę

 

Šeštadienį, balandžio 29-ąją, šventųjų Vilniaus kankinių Antano, Joano ir Eustachijaus atminimo iškilmių dieną, tūkstančiai stačiatikių tikinčiųjų iš visų Lietuvos kampelių dalyvavo didelėje religinėje procesijoje už Bažnyčios vienybę.

Religinė procesija prasidėjo nuo Vilniaus Skaisčiausiosios katedros, ir judėjo link Šventosios Dvasios vienuolyno. Religinėje procesijoje dalyvavo visi Lietuvos Stačiatikių arkivyskupijos dvasininkai ir stačiatikių šventovių parapijiečiai iš visų Lietuvos kampelių.

Vilniaus Šv. Dvasios vienuolyne, gausiai susirinkus žmonėms, vyko šventinės pamaldos, skirtos Šventųjų Vilniaus kankinių kankinystės už Kristų 676 metų sukakčiai paminėti, joms vadovavo Vilniaus ir Lietuvos metropolitas Inokentijus.

Prieš prasidedant Dieviškajai Liturgijai, į Šventosios Dvasios vienuolyno katedrą buvo atvežta didi šventenybė - lempelė su Šventąja Ugnimi, kuri kasmet įsižiebia Jeruzalės Šventojo Kristaus Kapo šventovėje stačiatikių Velykų išvakarėse. Visi tikintieji turėjo galimybę prie jos uždegti žvakę ar žvakidę, ir su savimi išsinešti dalelę Šventosios ugnies.

Šventinių pamaldų metu Šventosios Dvasios vienuolyne buvo meldžiamasi už Bažnyčios vienybę bei už karo Ukrainoje pabaigą.

NUOTRAUKŲ GALERIJA