Išleistas kovo mėnesio laikraščio „Stačiatikių Lietuva“ numeris


Išleistas dar vienas, septintasis Lietuvos Stačiatikių arkivyskupijos laikraščio „Stačiatikių Lietuva“ numeris. Laikraštį nemokamai galima pasiimti visose Lietuvos Stačiatikių Bažnyčios šventovėje.

Naujausiame numeryje: Metropolito Inokentijaus žodis apie Didįjį pasninką, informacija apie į Lietuvos stačiatikių šventoves atkeliausiančią relikvinę su pagerbiamų šventųjų relikvijomis (tokių kaip Šventoji, apaštalams lygi Marija Magdalietė, Šv. vienuolis Anatolijus Optietis, Šventoji palaimintoji Matrona Maskvietė, Šv. hierarchas Lukas Simferopolietis, Šv. kankinys Ignotas Teoforas ir kt.); paaiškinimai apie Konstantinopolio Patriarchato atliktą iš dvasininkų pašalintų Bažnyčios skaldytojų statuso ,,grąžinimą“, bažnytinis kalendorius ir gavėnios savaičių vadovas; instrukcija, kaip paskirti Bažnyčiai 1,2% gyventojų pajamų mokesčio; kunigo atsakymai į parapijiečių klausimus, parapijų naujienos ir daug daugiau.

Laikraštis „Stačiatikių Lietuva“ leidžiamas kartą per mėnesį dviem kalbomis – rusų ir lietuvių. Laikraščio vyriausiasis redaktorius – Vilniaus ir Lietuvos metropolitas Inokentijus.