Lietuvos Stačiatikių Bažnyčia paminės Nepriklausomybės atkūrimo dieną maldomis už Lietuvą, jos valdžią, žmones ir kariuomenę bei koncertu Skaisčiausiosios katedroje 

 

Šeštadienį, kovo 11 d., Lietuva švęs Nepriklausomybės atkūrimo dieną, Vilniaus ir Lietuvos metropolito Inokentijaus pritarimu tą dieną aukojant Dieviškąją Liturgiją visose Lietuvos Stačiatikių Bažnyčios cerkvėse skambės padėkos maldos bei prašymai: už Dievo saugomą mūsų Lietuvos šalį, jos valdžią, kariuomenę ir už visus Lietuvos žmones; taip pat, kad pasibaigtų karas ir įsiviešpatautų taika Ukrainoje.

Taip pat šią dieną visose cerkvėse, pirmojo gavėnios Tėvų šeštadienio proga vyksiančiose pamaldose už mirusius, bus meldžiamasi už visus žuvusius Lietuvos laisvės gynėjus.
Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai bus skirtas koncertas, kuris vyks kovo 12 d., sekmadienį, 18.00 val. Skaisčiausiosios katedroje (Maironio g., 14, Vilnius). Jo metu bažnytiniai chorai atliks gavėnios giesmes, skambės giesmės ir lietuvių kalba bei Lietuvos Respublikos himnas. Įėjimas visiems nemokamas.

Kaip žinoma, Lietuvos Stačiatikių Bažnyčia nuo pat pradžių tvirtai rėmė lietuvių tautos kovą už laisvę bei nepriklausomybę, ir ši pozicija išlieka absoliučiai nepakitusi iki šiol.