Paremkite savo Bažnyčią, skirdami jai dalį savo pajamų mokesčio. Sužinokite, kaip tai padaryti!

По-русски читайте ЗДЕСЬ

Brangūs broliai ir seserys! Šiuo sudėtingu metu prašome paremti Lietuvos Stačiatikių Bažnyčią: skirti jai 1,2% pajamų mokesčio. Tai gali padaryti visi DIRBANTYS Lietuvos gyventojai. Jeigu Jūs nenurodysite, kam nukreipti 1,2% nuo savo pajamų mokesčio, valstybė tai padarys vietoj Jūsų. 

Prašome paremti Bažnyčią, skirdami jos naudai, o konkrečiai - Vilniaus Šventosios Dvasios vienuolynui dalį savo pajamų mokesčio. Tai galite padaryti pildydami pajamų deklaraciją, paspaudę nuorodą: 
Prašymas pervesti pajamų mokesčio dalį paramos gavėjams ir (arba) рolitinėms partijoms.

Jeigu Jums sunku tai padaryti savarankiškai, galite kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją telefonu (8-5) 219 1777, kurios konsultantai padės užpildyti elektroninę formą. Jūs taip pat galite skambinti į Vilniaus ir Lietuvos vyskupijos kanceliariją: (8-5)  262 6459. 
    
1)    Taigi, pildant deklaraciją Jums reikia paspausti ant nuorodos
Prašymas pervesti pajamų mokesčio dalį paramos gavėjams ir (arba) рolitinėms partijoms.

2)    Tada jūs pamatysite formą FR0512 v.5, paspaudę gaublio atvaizdą. 

3)    Paspauskite žalią mygtuką „Pradėti“. Po to į atsivėrusią gavėjo paieškos skiltį įrašykite organizacijos, kuriai norite pervesti savo 1,2% pavadinimą. Šįkart tai Vilniaus Stačiatikių Šventosios Dvasios vienuolynas. Vietoj šio jo pavadinimo į šią skiltį galima įrašyti vienuolyno identifikavimo kodą: 191681919.

4)    Spauskite žalią mygtuką ,,Tęsti” ir pildykite atsiradusią formą:
-    Į pirmąją skiltį įrašykite 1,2.
-    Antroje skiltyje nurodykite mokestinį laikotarpį. Patariame rinktis maksimalų - iki 2026 m.
-    Trečią skiltį palikite tuščią. 
Visa tai atlikę paspauskite ,,Išsaugoti”.

5)    Patvirtinkite, kad prašymo duomenys pateikti teisingai ir rinkitės ,,Formuoti”. Pasirinkite ,,Pateikti”. Tesaugo Jus Dievas!