Lietuvos Stačiatikių Bažnyčia parengė naują laidą lietuvių kalba apie stačiatikių bendruomenės gyvenimą

 

Nauja stačiatikių laida lietuvių kalba supažindins žiūrovus su Lietuvos stačiatikių bendruomenės gyvenimu ir naujienomis. Pirmoji laida paskelbta Lietuvos Stačiatikių Bažnyčios ,,YouTube” kanale.

Lietuvos Stačiatikių Arkivyskupijos Komunikacijos ir leidybos skyriaus rengiamos laidos pavadinimas - ,,Stačiatikių Lietuva” - toks pat, kaip lietuvių ir rusų kalbomis leidžiamas mėnlaikraščio, platinamo Lietuvos Stačiatikių Bažnyčios cerkvėse. 

Pirmoji ,,Stačiatikių Lietuva” laida rusų kalba pradėta transliuoti praėjusių metų gruodį. Ateityje numatoma laidas lietuvių ir rusų kalbomis bus transliuojamos paraleliai.

Kai kurios naujos laidos temos:

- Šimtai stačiatikių tikinčiųjų, tarp jų ir ukrainiečių pabėgėliai, pagerbė šventąsias Počajivo lauros šventenybes;
- Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną Vilniaus ir Lietuvos metropolitas Inokentijus meldėsi už mūsų, Dievo globojamą, šalį Lietuvą;
- Mikniškėse, kur nuo 1920 m. įsikūrusi stačiatikių bendruomenė, pradėta rengtis naujos cerkvės statybai;
- Vilniuje su brolišku vizitu lankėsi Lenkijos tačiatikių Bažnyčios Balstogės ir Gdansko arkivyskupas Jakovas;
- Visagino Paaukojimo-Panteleimono cerkvėje įvyko tradicinis koncertas, kuriame dalyvavo stačiatikių ir katalikų chorai;
- Šventosios Dvasios vienuolyne Vilniuje vyko kasmetinis sekmadieninių mokyklų moksleivių Teologijos turnyras;
- stačiatikių jaunimas šventė Užgavėnes;
- stačiatikių Didžiąją Gavėnią tęsiasi. Apie jos prasmę ir etapus kalbėjo Šventosios Dvasios vienuolyno dekanas igumenas Antonijus (Gurinovičius).

Naujausią laidą ,,Stačiatikių Lietuva” galite pamatyti ,,YouTube” kanale, Lietuvos Stačiatikių Bažnyčios interneto svetainėje bei socialiniuose tinkluose.